Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Kada zrak postane hladan, tijelo počinje štedjeti energiju kako bi ju koristilo kao toplinu. Skloni smo jesti malo više i postajemo manje aktivni. Boravak unutar kuće i smanjeno kretanje može dovesti do. ‘zimskog zastoja’ – i odrasli i djeca se mogu osjećati umorno, bezvoljno ili čak pomalo dosadno. Dobar način da se prevlada taj osjećaj je izvesti ih vani na svježi zrak i na zabavu na snijegu. Produžite vikend i krenite put nekog od obližnjih skijališta i uživajte u zimskim radostima. Da bi zabava bila zaista nezaboravna, isprobajte neki od zimskih sportova – alpsko skijanje, snowboard, sanjkanje, klizanje na ledu odličan su izbor za velike i male.

Alpsko skijanje je veličanstven sport i imate sreću da živite u Hrvatskoj u čijoj blizini ima fantastičnih skijališta. Prije nego stanete na skije, svakako trebate profesionalne instrukcije i upoznati se s uputama o sigurnosti, a mnoga skijališta nude pristupačne tečajeve za početnike, odrasle i djecu. Instruktor će pokazati vama i djeci pravilne tehnike, birajući istodobno padine koje odgovaraju vašoj razini vještine. Ako brzo spuštanje niz snježne padine nije vaš izbor, možda je to prezabavno skijaško trčanje. Za ovaj sport trebaju vam duge, tanke skije koje su posebnim veznim sustavom spojene s čizmom. To osigurava prirodno pomicanje stopala koje omogućuje skijašima da prolaze duge udaljenosti i penju se uzbrdo. Ovo je izvrstan kardiovaskularni trening i divan način uživanja u prirodi. A klinci će obožavati i snowboard. ‘Surfanje’ po snijegu koristi različite tehnike alpskog skijanja, pa biste također prije nego samostalno krenete u uzbudljivu snježnu avanturu trebali prvo uzeti nekoliko lekcija. Ako ste već surfali na vodi, osnove snowboardinga bit će vam poznate.

Klizanje je također zaista divna rekreacija. Možda se sjećate borbe s neugodnom potporom za gležnjeve dok ste klizali na ledu kao dijete, ali velika poboljšanja u dizajnu klizaljki promijenila su iskustvo klizanja tako da ćete na ledu stvoriti samo divne zajedničke uspomene. A tek sanjkanje… Omiljeni zimski sport generacija i generacija je vječni evergreen, i u vama će probuditi dijete, a vašoj djeci otkriti najzabavniju stranu snijega.

Samo napomena: za sve zimske sportove trebate biti prikladno odjeveni i imati pravu opremu kako biste bezbrižno uživali u snježnim radostima – a sve to možete pronaći u King Crossu.

Datum objave: 3.siječnja 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.