Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Nekoć davno, davno, u Americi je živio košarkaš Chuck Taylor i 1921. počeo je prodavati tenisice Converse, iste onakve kakve je nosio dok je igrao utakmice. Bio je toliko uspješan u promociji da je na kraju postao zaštitno lice tenisica – i tako je rođen model Chuck Taylor All-Star. Postale su to jedne od prvih tenisica koje su se pretežno koristile za košarku sve do 1970-ih, a  rastuća popularnost košarke učinila je Converse jako poželjnim modelom obuće i izvan košarkaškog terena.  Tenisice uskoro postaju mnogo više od obuće za sport – one osvajaju ulice, disco klubove, koncerte, urede, odnedavno i crvene tepihe. Nose ih i promoviraju zvijezde, sportski brendovi udružuju se s dizajnerskima, one postaju must-have i izraz kako individualnosti, tako i pripadnosti određenoj grupi, pogotovo kad je riječ o tinjedžerima. I za naše malene, one su  više od obične obuće. One su njihovi partneri u svim avanturama, od sportskih igrališta do školskih hodnika, igre u parkovima do pomno složenog outfita za rođendan u McDonald’su. Ali, na što treba paziti prilikom kupnje?

Donosimo mali vodič za roditelje:

Udobnost na prvom mjestu

Kada birate tenisice za djecu i tinejdžere, udobnost treba biti glavni prioritet. Djeca provode puno vremena aktivno se igrajući, sudjelujući u sportskim aktivnostima i istražujući svijet oko sebe. Stoga je izuzetno važno da imaju udobne tenisice koje podržavaju njihova stopala tijekom cijelog dana. Potražite tenisice s odgovarajućim jastučićima i potporom. Materijali kao što su mekana mrežica i fleksibilni potplati često doprinose udobnosti. Također je važno provjeriti da tenisice savršeno odgovaraju veličini stopala.

Izbor stila

Ništa u toj mjeri za djecu i tinejdžere ne odražava njihov osobni stil kao tenisice, a danas na tržištu zaista postoji nepregledan izbor. Razgovarajte sa svojim djetetom ili tinejdžerom o njihovim željama i preferencijama i pustite ih da sami izaberu tenisice koje im se najviše sviđaju i u kojima će se osjećati samopouzdano.

Prilagodba aktivnostima

Ako vaše dijete ili tinejdžer redovito sudjeluje u sportskim aktivnostima, onda bi moralo imati poseban par tenisica koje su posebno dizajnirane za tu svrhu. Različite sportske aktivnosti zahtijevaju različitu potporu i funkcionalnost. Na primjer, tenisice za trčanje trebaju pružati udobnost i amortizaciju udaraca, dok tenisice za košarku trebaju dodatnu potporu gležnjevima.

Održavanje i trajnost

Kvalitetne tenisice trebaju trajati i izdržati svakodnevnu upotrebu. Provjerite materijale od kojih su izrađene i potražite one koje su izdržljive i lako se čiste. Redovito pranje i održavanje produžit će životni vijek tenisica.

Izbor tenisica za djecu i tinejdžere kombinacija je stila, udobnosti i funkcionalnosti. Pri kupnji, obratite pozornost na udobnost, prilagodbu aktivnostima, dizajn i trajnost tenisica. Dajte djeci i tinejdžerima priliku da izraze svoj stil kroz odabir tenisica koje će im pomoći da se osjećaju samopouzdano, a mi vam donosimo sjajn izbor iz aktualne ponude u King Crossu – s ovim modelima ne možete pogriješiti!