Ovog vikenda, 2. i 3. prosinca, više od 120 mačaka 13 različitih pasmina, bit će prikazano na izložbama koje će se održati u King Crossu u sklopu Mijau vikenda.

Mijau vikend idealan je događaj za sve ljubitelje mačaka! Tijekom Mijau vikenda, očekuju vas međunarodne izložbe mačaka u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske, a kulminacija oba dana je “Best in Show” ceremonija, tijekom koje će biti proglašenje najljepših mačaka izložbe. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Izložbe mačaka očekuju vas u sljedećim terminima:

  • Subota, 2.12.2023. od 10 do 18 sati
  • Nedjelja, 3.12.2023. od 10 do 18 sati

Ceremonija “Best in Show” (proglašenje najljepših mačaka) oba dana je na rasporedu u 16:30 sati.

Na izložbama će svoje mačke predstaviti natjecatelji iz cijele regije, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku, Austriju i Italiju – dok će o izboru najljepših mačaka odlučivati suci iz Slovenije, Švicarske i Finske.

Među prijavljenim mačkama je i trenutni mediteranski pobjednik, Bengalski mačak Nitro iz House of Cheetah uzgajivačnice. Osim Bengalskih mačaka, bit će predstavljene i razne druge pasmine poput Egzotične, Perzijske, Ragdoll, Svete Birme, Maine Coon, Britanske dugodlake i Britanske kratkodlake mačke, Burmanske, Ruske, Kurilskog bobteila, Domaće kratkodlake mačke te Selkirk Rex dugodlake.

Mačkoljupci, vidimo se na Mijau vikendu u King Crossu.