Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Prvo su došli prosinački eventi s puno prefinih zalogajčića na švedskom stolu, zamamnih slastica i

finih pića. Zatim su uslijedili adventski sajmovi s hot-dogovima, fritulama i kuhanim vinom. Nakon toga obiteljska okupljanja s pršutom, francuskom salatom, odojkom i orahnjačom pa onda gledanje božićnih filmova uz ostatke božićnog ručka…

Sve je to veliki gušt, ali prejedanje i nazdravljanje tijekom blagdana svakako utječe na liniju, ali konzumiranje previše preteške hrane i pića također može iscrpiti energiju, poremetiti obrasce spavanja i probavni sustav zbog čega se možete osjećati tromo i bezvoljno.

Sada kada su blagdani završili, vrijeme je da se vratite na pravi put. Vrijeme je za detoksikaciju, ali ne uz gladovanje i post uz vodu.

U nastavku donosimo četiri jednostavna koraka kako detoksificirati tijelo nakon blagdanske sezone:

 

Hidratacija

Pijte dovoljno vode ili biljnih čajeva s limunom. To će pomoći alkalizirati tijelo, pokrenuti metabolizam i smanjiti žudnju za nezdravim izborima.

 

Bolji prehrambeni izbori

Napunite svoj tanjur s puno povrća i nemasnih proteina poput piletine i ribe. Napravite si smoothie od voća i orašastih plodova.

 

Vježbanje

Nemojte odmah pokušavati postati fanatici za fitness ako niste išli u teretanu ili trčali prije blagdana. Prije toga, počnite s brzom šetnjom po susjedstvu ili jogom, koja poboljšava fleksibilnost, snagu mišića, kardiovaskularno zdravlje, a najvažnije, metabolizam.

 

San

Noću se stanice vašeg tijela brzo popravljaju i obnavljaju, a čvrst san omogućuje vašem probavnom sustavu da se odmori. San također prirodno smanjuje stres, a s obzirom na tolike društvene funkcije, troškove i posjetitelje, blagdansko razdoblje može biti vrlo stresno.

 

Vidite, i nije toliko komplicirano, stoga nemojte odustati, već budite uporni. Nosite sa sobom bocu s vodom ili čajem i pobrinite se da često pijuckate, za gablec pojedite lagan obrok, odlazite na spavanje uvijek u isto vrijeme kako biste ulovili ritam sna, posavjetujte se sa svojim liječnikom trebate li uzeti neki dodatak prehrani i, najvažnije, budite dosljedni – uskoro ćete se osjećati energizirano i poletno. A da bi vam prelazak s blagdanskog menija na zdraviji režim bio što lagodniji, u King Crossu postoji velik izbor ‘pomagača’ za vaš novi početak:

Datum objave: 11.siječnja 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.