Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Predivni sunčani, topli dani jednostavno zovu na otvoreno, bilo da se radi o vikendu na moru, roštilju s ekipom u vrtu, kavi na prekrasnoj terasi kafića, sportskim aktivnostima ili čitanju knjige u parku. Ljudi su u ovo doba godine boljeg raspoloženja, koža im izgleda ljepše i poletniji su…ipak, dok uživate pod suncem, potrebno je obratiti pažnju na jako bitnu stvar – a to je štetna strana sunčevih zraka. Dobro već znate da u ovim sunčanim mjesecima morate štititi svoju kožu, baš kao i oči, jer tamna strana sunca može biti nemilosrdna. Ipak, to ne znači da se s prvim jačim zrakama sunca morate povući u zatvoren prostor, radije usvojite pet navika koje će vam omogućiti da ostanete zaštićeni, a ipak uživate u najljepšim mjesecima godine.

1. Izbjegavajte kritične sate

Bilo bi dobro izbjegavati boravak na otvorenom u sate kada je UV zračenje najsnažnije, a to je između 11 i 16 sati. Dani su u ovom dobu godine dulji, zato vam ostaje dovoljno vremena da se izguštate pod suncem u jutarnjim ili kasnopopodnevnim satima.

2. Mažite se

Koristite vodootporne proizvode za sunčanje širokog spektra sa SPF-om od minimalno 30 najmanje pola sata prije izlaganja suncu – i ponovno nanesite svaka dva sata. Ako se kupate, nanosite sredstvo češće. Zaštite morski život koristeći sredstva čiji je sastav nježan prema okolišu.

3. Tražite hlad

Nemojte predugo biti izloženi direktnom suncu i tražite hlad u koji ćete se skloniti. Ipak, nemojte misliti da ste u hladu sasvim zaštićeni i preskakati kremu za sunce jer UV zrake dopiru i do hladovine, pa čak i kad je oblačno.

4. Nosite sunčane naočale.

Vaše oči također trebaju zaštitu! Obavezno ponesite sunčane naočale prije nego krenete uživati u danu na suncu i nabacite široki šešir koji će štititi i oči i kožu lica.

5. Nosite zaštitnu odjeću

Da, postoji i odjeća s faktorom zaštite od ultraljubičastog zračenja i ona će vam pružati dodatni sloj zaštite od sunca jer, s UV zračenjem opreza nikad dovoljno. Uživajte pod suncem ove sezone, ali pametno, pridržavajući se ovih pet navika, a sve što vam treba za zaštitu od sunca, od kozmetike s UV-om, sunčanih naočala do odjeće, potražite u King Crossu.

Datum objave: 22. svibnja 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.