Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

U užurbanoj, stresnoj svakodnevici ljudi često uzimaju stvari zdravo za gotovo, čak i kad to ne žele. Teško je pronaći trenutak i osvijestiti zahvalnost na zdravlju, krovu nad glavom, kruhu na stolu, na poslu, svojim bližnjima… Na tome što imate majku koja vas cijeli vaš život voli, podržava i pruža vam nesebičnu I bezgraničnu ljubav. I baš zato postoji Majčin dan – da zastanete na trenutak i osvijestite koliko joj značite i koliko ona vama znači. Iako se ovaj dan slavi na različite datume u različitim zemljama, suština ovog dana ostaje ista – proslava majčinstva.

Obilježavanje se može zahvaliti jednoj ženi, Anni Jarvis, američkoj aktivistici koja je početkom 20. stoljeća zagovarala dan posvećen majkama i njihovom doprinosu društvu. Godine 1914., predsjednik Woodrow Wilson službeno je proglasio drugu nedjelju u svibnju Majčinim danom u Sjedinjenim Američkim Državama i od tada je taj dan postao globalna proslava majčinstva. U nekim dijelovima svijeta, pak, zadržani su lokani ili nacionalni običaji tako da se u, primjerice, Meksiku i Gvatemali Majčin dan obilježava religioznim obredom, dok se u Velikoj Britaniji slavi četvrte nedjelje korizme i tradicionalni je praznik usmjeren na odlazak u crkvu i provođenje vremena s obitelji. Ali, bez obzira na nijanse i različitosti, gotovo svaki kutak planeta slavi ulogu majke.

Biti mama je težak posao – sva ta skrb i pažnja koju pružaju, brige koje ih drže budnima noću, svi ti sitni detalji koje drže pod kontolom kako bi život njihove obitelji tekao glatko veliko su breme. Ali istina je da često za to ne dobiju dovoljno priznanja i to je dio onoga što čini Majčin dan tako važnim: to je posebna prilika da im se iskaže zahvalnost. Ove godine obilježava se u nedjelju, 12. svibnja i ako tražite dar kojim ćete na najljepši način svojoj mami reći hvala, pronaći ćete ga u velikoj ponudi King Crossa.

Datum objave: 8. svibnja 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.