Projekt Puls hobby & art storea pod nazivom “Kreativna Hrvatska”

Radovi odabranih kreativaca bit će izloženi u trgovini Puls hobby & art u King Crossu

Projekt Puls hobby & art storea odvija se u suradnji s facebook grupom ProfiArtUnikat sa ciljem promocije kreativaca iz cijele Hrvatske. S obzirom da grupa broji više od 1200 članova iz kreativnog svijeta iz Puls hobby & arta su ih prepoznali kao idealnog partnera za ovaj projekt.

Bit projekta je promovirati kreativce koji nemaju svoje izložbeno-prodajne prostore, te im na taj način omogućiti da se promoviraju široj javnosti i ostvare svoje kreativne snove.

Radovi odabranih kreativaca izlagat će se u Puls hobby&art-u u King Crossu u razdoblju od 60 dana. Kandidatkinje koje su probile led su: Milica Marjanović, Marijana Sačer, Blaženka Đukec i Ana-Marija Mužević, a njihova postava krenula je 07.02.2022.

Nakon isteka roka od 60 dana, biti će postavljeni radovi nova četiri kreativca koja će se birati u grupi.

O AUTORICAMA:

Milica Marjanović: izrađuje lutke pod nazivom Lutke by Mila. Lutke su unikatne i dekorativne, a osim krpenih, mogu se pronaći i one u Waldorf stilu. Punjene su češljanom vunom, izrađene od pamučnog jerseya po standardu EN 71-3. Zbog sitnih dijelova na nekim lutkama, preporučuju se za igranje djeci starijoj od 4 godine. 

Marijana Sačer: kreativno znatiželjna, Marijana je samozatajni talent iz Hrvatskog zagorja. Njezini radovi pobuđuju nostalgiju jer izrađuje bezvremenski tradicionalni nakit koji odiše elegancijom. Sitne perlice i flaks njeni su glavni alati. Ogrlice, narukvice i naušnice njen su neiscrpan izvor inspiracije. 

Blaženka Đukec: vlasnica je obrta Babett, a ističe kako je kreativnost njen život. Probavala je razne tehnike izrade nakita dok se nije pronašla u onima koje su njoj najzanimljivije, a to su cvjetne kreacije. Nikada nije pohađala tečajeve jer slijedeći taj drugačiji put kreira ono što nikada nije vidjela.

Ana-Marija Mužević: čija priča počinje prije četrdesetak godina kada ju je baka naučila heklati i vesti. Od tada kaže nije prošao niti jedan dan u njenom životu bez ručnog rada. Vlasnica je firme naziva Kreativna ovčica , a bavi se izradom heklanih igračaka, poklona te modnih dodataka, uglavnom za djecu. Zanimljivo je da su punjenja antiasmatična i antialergijska, a koristi samo materijale domaćih proizvođača. 


Prijavi se na King Cross newsletter i informiraj se o najnovijim popustima te zanimljivim ponudama.