Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Jedan od glavnih uzroka suhih usana zimi je kombinacija hladnoće vani i grijanja u zatvorenom prostoru.

Hladan zrak ima tendenciju uklanjati vlagu s kože, uključujući osjetljivu kožu vaših usana. Kada temperatura padne, zrak postaje suh, a nedostatak vlage može isušiti usne, čak i do točke pucanja. Još jedna otegotna okolnost: kada uđemo u zatvoreni grijani prostor, toplina dodatno isušuje zrak, pogoršavajući problem. Također, tijekom zime hladni vjetrovi mogu biti oštri prema vašim usnama, a stalna izloženost hladnom zraku može dovesti do gubitka prirodnih ulja usana, čineći ih podložnijima suhoći i pucanju. Sve ovo je znak da usne trebaju malo više vaše pažnje zimi, a sve što vam je za to potrebno su dobro odabrani proizvodi i pravilna rutina.

 

Eksfolijacija

Važnost redovitog pilinga je ključan korak u svakoj rutini njege usana. Nježno uklanjanje mrtvih stanica kože pomaže zaglađivanju površine usana, omogućujući balzamima i tretmanima da prodru u dublje slojeve kože. Piling ne samo da poboljšava teksturu usana, već i povećava apsorpciju hidratantnih i hranjivih sastojaka.

Stručnjaci preporučuju piling usana jednom ili dvaput tjedno, ovisno o osjetljivosti vaše kože. Međutim, pazite da ne pretjerate kako biste izbjegli iritacije.

 

Redovita njega balzamom

Kada je riječ o balzamima za usne, nisu svi jednaki. Zimi potražite balzame za usne koji sadrže hidratantne sastojke poput shea maslaca, kokosovog ulja ili pčelinjeg voska. Ti prirodni emolijensi pomažu hidratizirati i njegovati vaše usne, ali ih i štite stvarajući zaštitnu barijeru protiv zimskih uvjeta.

Stvorite naviku nanošenja balzama za usne više puta tijekom dana, posebno prije izlaska van. To će pomoći zadržati vlagu i zaštititi usne. Držite balzam za usne pri ruci u torbi, džepu ili ladici radnog stola kako biste ga mogli nanositi kad god je potrebno.

Noćna njega je nužna

Dok spavate, vaše tijelo se regenerira, a korištenje noćnog tretmana za usne može biti izuzetno korisno za vaše usne tijekom tog prirodnog procesa. Noćni tretmani za usne obično su gušći i hranjiviji od običnih balzama za usne.

Prije odlaska na spavanje, nanesite obilan sloj noćne maske. Tražite proizvode koji sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline, shea maslaca ili vitamina E jer oni pružaju intenzivnu hidrataciju i pomažu u obnovi prirodne ravnoteže vlage kože.

Za dodatni učinak, možete također nanijeti tanki sloj balzama za usne preko noćnog tretmana. To će pomoći zadržati hranjive sastojke i pružiti dodatnu zaštitu od gubitka vlage.

 

Boje uz prave sastojke

Naravno da se zimi ne trebate odreći make upa, ali samo trebate znati kakav odabrati. Hidratantne formule ruževa, pogotovo one obogaćene hijaluronskom kiselinom, odličan su izbor, ali nećete pogriješiti ni s trenutno jako popularnim uljima za usne. Ona će dati lijepu boju, ali i potrebnu zaštitu i njegu.

I, jedna važna stvar na samom kraju – iako je zima, ne smijete danju izostaviti SPF. Postoje balzami za usne koji ga sadrže, a možete i ujutro, kao bazu prije make upa, na usne nanijeti sloj hidratantne kreme sa SPF-om, pričekati da se upije, i zatim uljepšati usnice omiljenom bojom.

Datum objave: 15. veljače 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.