Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Odjenuti se za zimu ponekad zaista nije tako jednostavno. S posla idete u trgovine, pa malo prošetati s ekipom po gradu jer, ipak je prosinac – i stalno izlažemo svoje tijelo toplo-hladnom. Naravno da želite da vam je toplo kada ste vani, ali ne pretoplo kada ste u zatvorenom te dakako da uz to ne želite na sebi imati nepotrebne slojeve odjeće. Zato svladajte jednostavno umijeće slojevitog odijevanja koje vrijedi za sve, i odrasle i djecu – i uživajte u svim zimskim veseljima. 

Redoslijed kojim slažete odjeću ključan je za postizanje maksimalnog stila i udobnosti tijekom zime, a u ovom slučaju postoje pravila koja će vam to i pružiti. Naime, važna su tri sloja, osnovni, srednji i vanjski koji djeluju u međusobnoj harmoniji kako bi pružili optimalnu regulaciju temperature, stil i zaštitu od vremenskih uvjeta. Bilo da slažete zimske kombinacije za sebe, supruga ili djecu.., vodite se uvijek ovim pravilom i ostat ćete suhi, topli i usput izgledati odlično!

Osnovni sloj

Kada se slojevito odijevate za zimu, osnovni sloj je iznimno važan. Njegov zadatak je reguliranje tjelesne temperature, a ujedno i pružanje ugodne podloge za ostale slojeve. Ovaj sloj je u izravnom kontaktu s kožom i odgovoran je za eliminaciju znoja i vlage. Idealni materijali za osnovni sloj uključuju merino vunu, svilu, pamuk i sintetičke tkanine koje su mekane, udobne i nude iznimna svojstva upijanja vlage. Nikako ga ne zanemarujte i prije izlaska pobrinite se da vaša obitelj i vi nosite dobar osnovni sloj u koji spadaju tajice, bodyji, hulahopke, potkošulje, čak i, zašto ne, duge gaće jer će ovaj sloj regulirati vašu temperaturu odvođenjem vlage i održavanjem suhoće. Potražite osnovne odjevne predmete u ponudi King Crossa, pronaći ćete ih za cijelu obitelj.

Srednji sloj

Srednji sloj je drugi sloj u procesu slojevitog odijevanja i zaslužan je kako za stil, tako i toplinu. Flis, vuna i paperje topli su izolacijski materijali koji pružaju udobnu barijeru između tijela i vanjskog sloja. Jakne od flisa i podstavljene jakne te puloveri i kardigani odličan su izbor zbog svoje topline i mekoće, odredit će stil odjevne kombinacije, a ujedno vam pružiti toplu udobnost na zimi. Po svoje tople odjevne predmete zaputite se naravno u King Cross gdje vas čeka velik izbor za velike i male.

Vanjski sloj

Vanjski sloj je završni sloj zaštite od vremenskih uvjeta. Njegova je svrha da vas drži suhima i štiti. Odjeća za ovaj sloj, poput vodootpornih jakni, parki i skijaških jakni, izrađena je od materijala poput Gore-Texa ili vodootpornog poliestera i štiti od raznih elemenata kao što su kiša, vjetar i snijeg. Velik izbor jakni koje će štititi cijelu obitelj možete također pronaći u ponudi King Crossa.

Datum objave: 21. prosinca 2023.

*Cijene su važeće na dan objave. Zakupac zadržava pravo izmjene uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave.