Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Kuhinja je mjesto okupljanja obitelji i prijatelja, mjesto uživanja i spravljanja omiljenih jela, ali i mjesto opuštanja. Od kuhinje se prije svega očekuju praktičnost i visoki estetski standardi, a kada je postignuta ljepota i funkcionalnost, onda su to kuhinje u koje se lako zaljubiti.Trendovi u uređenju kuhinja redovito se mijenjaju, no čini se kako je konstanta poboljšanje materijala, njihove čvrstine i otpornosti, lakoće čišćenja i upotrebljivosti.

U zadnje se vrijeme rijetko mogu vidjeti prijedlozi vizualnog identiteta kuhinje bez elemenata mramora, bilo da on dolazi u svom prirodnom izdanju ili u sve uspješnijim imitacijama mramora. Porculanske i kvarcne ploče s motivima mramora osobito su popularne i to u zlatnim, srebrnim i ružičastim nijansama. Mramorne dekoracije najviše krase kuhinjske otoke te dolaze iznad donjih kuhinjskih elemenata umjesto tradicionalnih keramičkih pločica. Naravno, akcenti mramora mogu se pronaći i na ukrasnim zdjelama, kuhinjskom posuđu te radnim pločama i plohama kuhinjskih stolova.

Jedan od istaknutih trendova u uređenju kuhinja ove godine je i zamjena gornjih zatvorenih kuhinjskih elemenata otvorenim policama. Na njima su odložene čaše, šalice, tanjuri i lonci, a s njih vise tave i kuhinjski pribor. Ovako organizirana kuhinja može biti osobito dekorativna i zrcali umješnost prezentacije vlasnika. Na ovim se otvorenim policama često mogu naći netipični kuhinjski detalji poput umjetničkih slika, knjiga ili fotografija. Uz stalno popularno svijetlo drvo, kuhinjski elementi ove godine često dolaze u tamnijim nijansama plave boje koji se izvrsno slažu s mesinganim ručkicama i drugim detaljima. Tako će se u kuhinjama naći i pozlaćeni svijećnjaci, pribor za jelo i vaze.Uz standardne drvene i keramičke podne obloge svoje mjesto u modernim kuhinjama nalaze PVC podloge s čijim se uzorcima vrlo lako igrati. Ove su sezone osobito popularni heksagonalni motivi i kombinacija crne i bijele boje. Na zidove kuhinja sve se više probijaju zidne tapete. Nalazimo ih od biljnih do animalnih motiva i vrlo često dominiraju kuhinjskim prostorom. Kuhinjski stolovi i stolci najčešće dolaze u bijeloj, boji svijetlog drva i žarkim bojama s elementima mesinga.

High tech vlada svim aspektima naših života pa se udomaćio i u kuhinji. Kuhinjski uređaju spojeni na naše pametne telefone kojima se može bežično upravljati polako postaju standard i uvelike olakšavaju svakodnevicu. Pametne perilice suđa čak će nas i obavijestiti kada treba kupiti novo sredstvo za pranje, a pametni hladnjak na zaslonu našeg mobitela pokazati svoju unutrašnjost kako bi nam olakšao planiranje kupnje. U kuhinjskim ladicama sve se češće kriju utičnice za punjače za mobitele i napajanje drugih električnih uređaja u kuhinji. A za potpun doživljaj u kuhinje se ugrađuju i suvremeni sound sistemi kako bi uz adekvatnu glazbenu podlogu uz kuhanje s užitkom zaplesali ili zapjevali.