Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Zrcala u domu imaju mnogo, mnogo više funkcija od pukog provjeravanja jesu li vam make up i odjeća na svom mjestu. Ona su predivan dekorativni element, momentalno dodaju glamur i posebnost vašem domu dok istovremeno pojačavaju prirodno svjetlo i vizualno povećavaju prostor. Međutim, to je točno samo ako poznajete trikove zanata, odnosno kako ih ispravno postaviti i odabrati pravu težinu te dizajn okvira.

Iskoristite prirodno svjetlo

‘U smislu funkcionalnosti, ogledalo se može koristiti za širenje prirodnog svjetla i stvaranje iluzije prostora. Ako imate malu dnevnu sobu, razmislite o postavljanju velikog ogledala iznad komode ili ga stilizirajte naslonjenog na središnji zid. Kako biste maksimalno povećali svjetlo, postavite ogledala u područja gdje sija prirodno svjetlo kako bi reflektiralo svjetlost na slabije osvijetljena područja čineći cijeli prostor svjetlijim tijekom dana,’ kaže Anna Franklin, proslavljena dizajnerica interijera i osnivačica Stone House Collective.

Uparite ga s drugim stvarima

U nekim će se sobama ukrašavanje ogledalima činiti jednostavnim, a dizajn i smještaj djelovat će prirodno. Na primjer, veliko, ukrasno ogledalo uvijek će izgledati sjajno iznad komode ili kamina.

Međutim, u drugim prostorima, poput kuhinje ili čak spavaćih soba, to bi moglo biti veći izazov. “Mogućnosti su beskonačne s ogledalima jer dolaze u mnogim stilovima. Zbog svoje sposobnosti da reflektiraju svjetlost, ogledalo je nevjerojatna žarišna točka. Uparite ga sa stolićem i biljkom i dobit ćete prekrasnu vinjetu,” savjetuje Esther Dormer, dizajnerica interijera.LED ogledala čuda čine

Ogledala su također neophodna za male sobe. Dodavanje velikih ogledala ili zida s ogledalima može stvoriti dojam dubine, čineći da se čak i najmanja soba čini većom nego što jest, ali i više malih ogledala zanimljivih okvira posloženih na istom zidu može stvoriti poseban dojam.

I, premda se kupaonska ogledala smatraju izrazito i samo funkcionalna, ona također mogu oplemeniti prostor kojem po pravilu nedostaje dnevne svjetlosti. Iznimno zanimljiva su ona s ugrađenim LED svjetlima koja, osim što vizualno povećavaju i osvjetljavaju prostor, daju predivnu estetiku i ugođaj vašoj privatnoj SPA oazi.

Sada kada to sve znate, sigurno vas zanima kakva ogledala smo pronašli u aktualnoj ponudi King Crossa. Donosimo veliki izbor, uživajte!