Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

Da ovu zimu učinite još zanimljivijom i aromatičnijom, otkrijte recepte za maštovite napitke s malim zaokretom – vruću čokoladu sa začinima, aromatični čaj i kuhano vino s brusnicama, a sve što vam je potrebno za ove recepte, kao i preslatko posuđe u kojem ćete ih servirati, pronađite u King Crossu!

Meksička vruća čokolada

Što čini ovu meksičku vruću čokoladu tako posebnom? Tračak okusa od štapića cimeta i kajenskog papra. Također možete dodati začinjeni rum ako želite malo još “začiniti” recepturu. .

Sastojci:

  • 1 l punomasnog mlijeka
  • 1 štapić cimeta
  • 75 g čokolade s najmanje 60 posto kakaa
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • prstohvat mljevene kajenskog papra
  • šećer po želji

 

Priprema:

U srednje velikom loncu pomiješajte mlijeko i štapić cimeta. Zagrijavajte mlijeko na srednjoj vatri dok ne počne isparavati. Dodajte čokoladu i miješajte pjenjačom dok se ne otopi i smjesa se dobro sjedini; u redu je ako ostane nekoliko komadića čokolade. Maknite lonac s vatre i uklonite štapić cimeta. Dodajte vanilin šećer, sol i kajenski papar. Smjesu stavite u blender i miksajte 1 do 2 minute dok ne postane pjenasta. Poslužite vruće i po želji dodatno zasladite.

Kuhano vino s brusnicama

Pozovite društvo i sve oduševite toplim, začinjenim koktelom od crnog vina s daškom brandya.

Sastojci:

  • 6 bobica pimenta
  • 3 cijela klinčića
  • 2 štapića cimeta
  • 6 tankih kriški svježeg đumbira
  • 1 boca (750 ml) suhog crnog vina
  • 150 g šećera
  • 250 ml svježih ili smrznutih brusnica
  • 120 ml brandyja

Priprema:

Stavite bobice pimenta, klinčiće, štapiće cimeta i kriške svježeg đumbira u lonac. Dodajte vino, šećer i brusnice te zagrijavajte dok ne počne lagano kuhati. Pustite da lagano krčka na laganoj vatri 30 minuta. Izvadite začine žlicom s rupicama. Umiješajte brandy. Ulijte kuhano vino i brusnice u šalice i – uživajte.

Aromatični čaj

Ovo je pravi mirisni užitak tijekom hladne sezone! Priprema se od pravih začina, poput mahuna kardamoma, klinčića i zrna papra – pripremite se na mirisnu rapsodiju.

Sastojci:

 

  • 1 komad svježeg đumbira (10 cm), tanko narezan
  • 5 štapića cimeta
  • 1/2 cijelog muškatnog oraščića
  • 1 žlica crnog papra u zrnu
  • 12 mahuna kardamoma
  • 3/4 žličice cijelih klinčića
  • 1/2 žličice cijelih bobica pimenta
  • 1,5 l vode
  • 8 vrećica crnog čaja
  • 500 ml punomasnog mlijeka
  • 100 g svijetlosmeđeg šećera

 

Priprema:

Stavite đumbir, štapiće cimeta i muškatni oraščić u lonac zapremnine 3 litre. Preostale začine zdrobite u mužaru te ih dodajte u lonac. Dodajte vodu. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok voda ne zavrije. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Maknite lonac s vatre, dodajte vrećice čaja i ostavite da se namaču 4 minute. Procijedite čaj, uklanjajući vrećice i začine. Vratite čaj u lonac i umiješajte mlijeko i smeđi šećer. Zagrijavajte na srednjoj vatri, povremeno miješajući pjenjačom, dok se mlijeko ne zagrije, a šećer potpuno ne otopi.

Datum objave: 23.12.2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.