Način na koji spavamo uvelike utječe na naše opće raspoloženje, te kako funkcioniramo. Upravo zato bitno je pobrinuti se da spavaća soba pruži udobnost i funkcionalnost koje svima trebaju. U svakoj spavaćoj sobi trebaju postojati uvjeti koji vam omogućuju opuštanje i vraćanje energije. To je mjesto gdje provodimo veliki dio dana, zbog čega će ispravan i promišljen raspored prostorije olakšati njegovo optimalno korištenje. Da bi moderna spavaća soba bila funkcionalna, trebali biste odabrati udoban krevet, praktične ormare, odgovarajuće madrace i kvalitetne setove namještaja te dobre dekorativne predmete. Široku ponudu kvalitetnog namještaja za uređenje spavaće sobe pronaći ćete u trgovinama King Crossa!

Za ugodnu spavaću sobu odaberite umirujuće nijanse i paletu zemljanih monokromatskih tonova: nijanse smeđe, krem, zelene, crne, sive i bijele. Za ostale ukrase zidova dobra opcija su štukature te satovi, ogledala ili slike. Nemojte pretjerati s dekoracijama na zidu kako bi atmosfera ostala prozračna i opuštajuća.

Središnji komad spavaće sobe svakako je krevet, stoga je ključno odabrati kvalitetan i udoban za najbolji san. Mnogi vole velike, raskošne krevete, ali nekada je puno mudrije kupiti manji krevet, a istovremeno imati i dovoljno mjesta za noćni ormarić i nesmetani prolaz s obje strane kreveta. Ako imate problem s mjestom i pohranom stvari, preporučujemo vam boxspring krevete s spremištima ispod madraca i podnica što je izvrstan način kako dobiti još par kvadrata prostora za stvari. U trendu su tapecirana i visoka uzglavlja koja odaju dojam luksuza i elegancije. King Cross savršeno je mjesto gdje možete pronaći sjajan izbor kvalitetnih kreveta za svačiji ukus.

Za odabir detalja poput tepiha i zavjesa važno je da materijali budu prozračni i laki za održavanje i čišćenje. Parket, tanji tepisi i lanene zavjese izgledat će čisto i prozračno i dat će vašem prostoru ležernost i opuštenost kojom bi spavaća soba trebala odisati. Ukoliko u vašoj spavaćoj sobi ima dovoljno prostora, udobna fotelja i stolić pružit će joj dodatnu eleganciju i praktičnost. Detalji zaokružuju prostor i čine vašu spavaću sobu jedinstvenom. Spavaća soba trebala bi biti mjesto za bijeg od svakodnevice, stoga je preporučljivo koristiti što manje elektroničkih uređaja poput mobitela i televizora. Krevet upotpunite jastucima, dekama, poplunom te lijepim posteljinama te se opustite na kraju dana. Širok izbor detalja za spavaću sobu očekuje vas u trgovinama King Crossa.
Noćni ormarići važni su za lijep izgled sobe, ali su i sjajni zbog svoje praktičnosti i mogućnosti skladištenja. Odložite svoje naočale, mobitel, knjigu ili čašu vode kraj kreveta, a u ladice može stati još mnogo toga. Dekorirati ga možete ukrasnom lampom ili posudicom za odlaganje nakita.

U sobi je bitno voditi računa o tome da imate dovoljno prostora za pohranu. Odabir ormara može biti velik izazov, ali ključno je da je on odgovarajuće veličine, materijala i dobre funkcionalnosti za vaš prostor. U njega možete spremati svoju odjeću, obuću, modne dodatke ili nakit te pažljivo birajte kakav ormar ćete uklopiti u svoju opuštajuću oazu. Bilo da se odlučite za klasični ormar ili onaj s kliznim vratima, važno je da pametno iskoristite prostor u njemu i da imate dovoljno prostora i prohodnosti u vašoj sobi.

Izuzetno je važna i ispravna rasvjeta. Sve više ljudi odlučuje se za različite izvore svjetla u svojim spavaćim sobama, a ona bi trebala biti slabijeg intenziteta te tople svjetlosti kako bi atmosfera u prostoru ostala intimna i opuštajuća za oči. Odaberite između lustera, lampe na ormariću ili LED traka, ili iskombinirajte sve po volji. Važno je da imate prostor u kojemu se možete dobro odmoriti i opustiti. U King Crossu potražite rasvjetna tijela te ostale detalje za uređenje spavaće sobe.

Nadamo se da će zahvaljujući našim savjetima vaša spavaća soba biti udobna moderna i funkcionalna. Zapamtite da moderni namještaj nije sve, važna je kvaliteta i udobnost, a to ćete zasigurno pronaći u proizvodima kupljenim u King Crossu!