Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Tava ne služi samo za jaja ili palačinke, fantastična jela iz tave postaju sve popularnija. Čak i oni koji ne vole kuhati uz jednostavne recepte vrlo će lako napraviti ukusna jela na tavi. Nastavite čitati da biste saznali što morate imati za savršenu hranu iz tave te recept za nikad lakše tortilje!

Dobra tava obavezna je u svakom kućanstvu, a sigurni smo da ćete svoju savršenu pronaći u nekoj od trgovina poput Pepca, Interspara, NKD u King Crossu. Uz kvalitetnu tavu kuhanje će postati užitak! Ne mora svako ukusno jelo biti komplicirano i zaprljati pola posuđa, brza i fina jela iz tave savršena su za svakoga!

Kad imate super tavu, trebate i pribor za kuhanje. Kuhače, lopatice i hvataljke uvijek će dobro poslužiti pri pripremi raznih jela. Važan je i pribor na stolu. Nakon što skuhate slasno jelo, važno je i lijepo ga servirati. King Cross idealno je mjesto na kojem možete pronaći sjajne setove tanjura i zdjelica. Neki vole jednostavnije tanjure, neki šarene i posebne, ali najvažnije je da je u njima odlična hrana koju ste vi pripremili.

Osim što su za dobro jelo potrebne vaše ruke i kvalitetan pribor, važni su i namirnice i začini koje koristite. Za najveći izbor začina posjetite Farma shop u King Crossu i dajte svojim jelima nevjerojatan okus i aromu!

Recept za brze i slasne tortilje

Tortilje su sjajno jelo, a sve su popularniji recepti za tortilje i quesadille iz tave koje su toliko jednostavne da ih svatko može napraviti u svom domu. Donosimo vam odličan recept za brze i slasne tortilje za četiri serviranja sa samo nekoliko sastojaka.

Potrebno vam je:

  • 2-3 šalice punjenja: omiljeno kuhano povrće, piletina, grah i kukuruz
  • 2 žličice maslaca ili ulja
  • 4 lista za tortilje
  • 2 šalice ribanog topljenog sira po izboru

 

Postupak:

  1. Pripremite punjenje. Narežite i pripremite omiljeni miks povrća, piletine graha i kukuruza. Skuhajte sve prije punjenja tortilje.
  2. Na tavi otopite ½ žličice maslaca ili ulja. Kad se dovoljno zagrije, stavite list tortilje i po njemu posipajte ½ šalice ribanog sira.
  3. Dodajte ½ šalice punjenja na samo jednu polovinu tortilje. Pazite da ne stavite predebeli sloj kako punjenje ne bi izlazilo iz tortilje.
  4. Kad se sir otopi, presavijte tijesto na pola, odnosno napravite quesadillu. Provjerite je li dovoljno pečeno s donje strane.
  5. Postupak ponovite 4 puta dok ne iskoristite sve sastojke.

 

I to je to – vaše ukusno jelo iz tave je gotovo! Dobar tek!