Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Pod stopalima su mekani i ugodni, prilagođavaju se svim vrstama podova i prikrivaju njihove nesavršenosti, prigušuju zvukove i dolaze u tisućama boja, tkanja i tekstura. Ali, upravo taj veliki izbor vas može preplaviti, a odabir savršenog tepiha za vaš dom postati pravi izazov. Također, odabir uključuje više od same boje i teksture – prije svega se radi o razumijevanju vaših potreba i vašem životnom stilu. Jeste li obitelj s djecom i kućnim ljubimcima? Ili živite sami i tražite eleganciju i jednostavnost održavanja? Razumijevanje prometa u svakoj prostoriji, potencijalnih mrlja i opće funkcionalnosti prostora će vas usmjeriti prema pravom tipu tepiha jednako kao i preferencije boja i uzoraka. Zato, prije nego krenete u kupovinu u King Cross, gdje vas čeka veliki izbor tepiha za sve prostorije, pročitajte vodič koji će vam pomoći da oplemenite svoj prostor na najljepši način.

Koji materijal odabrati?

Vlakna tepiha igraju ključnu ulogu u trajnosti i održavanju i svako vlakno ima svoje prednosti. Primjerice, tepisi od najlona poznati su po svojoj trajnosti i otpornosti na mrlje, što ih čini idealnima za dijelove prostorija po kojima se najviše krećete i u kojima boravite. S druge strane, vuna pruža prirodnu mekoću i izolaciju, ali može zahtijevati više održavanja. Juta je prirodni materijal ako vam je to važna stavka, baš kao i morska trava.

Koja je prava veličina?

Prije odlaska u kupovinu tepiha, izmjerite prostor koji želite pokriti, označite ga samoljepivom trakom i u taj prostor stavite namještaj koji će prekrivati vaš tepih. Tek tako ćete dobiti pravu sliku potrebne veličine tepiha.

Kako pogoditi pravi stil?

Razmislite o dekoru vaše prostorije i razmislite o vrsti tepiha koja je najprikladnija. Na primjer, tepih od sisala ili jute izražava ležeran stil. Geometrijski ili seoski tepisi nadopunjuju moderan dekor sobe. Tradicionalni perzijski ili orijentalni tepisi dobro se uklapaju u eklektički dizajn.

Manja ili veća dužina vlakna?

Ravno tkanje idealno je za područja s velikim prometom jer su laki za usisavanje i čišćenje. Shabby tepisi savršeni su za ugođaj i udobnost, ali će vjerojatno brzo postati prljavi i izgubiti volumen ako ih smjestite u područje gdje se puno hoda.

Kako kombinirati više tepiha?

Više tepiha u jednoj prostoriji može dodati dubinu prostoru. Primjerice, uparite kvadratni ravno tkani tepih s komplementarno obojenim, manjim, kružnim čupavim tepihom – to će dodati raznolikost i dimenziju prostoriji. Sada kada znate osnove, ostalo je na vama i vašem ukusu, a ono što tražite naći ćete u King Crossu, iz ponude smo izdvojili:

Datum objave: 19.ožujka 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.