Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Čuli ste za slojevito odijevanje, ali jeste li čuli za slojevito osvjetljavanje prostorija u vašem domu? Riječ je o velikom trendu slaganja rasvjetnih tijela – lustera, podnih, zidnih i stolnih lampi – kako bi  se u prostoru stvorila ugodna, topla atmosfera. Dizajneri interijera koriste više razina osvjetljenja i u tu svrhu najčešće koriste tri ili četiri različita izvora svjetlosti, podne, stolne, zidne te stropne lampe raspoređene na različitim visinama kako bi se stvorilo sveobuhvatno i izrazito ugodno osvjetljenje.

Evo kojim se pravilima vode kada je riječ o svakoj vrsti svjetiljki:

Stropno svjetlo

Stropno svjetlo uglavnom je dekorativno i uvijek slabo osvijetljeno. Što se tiče stila, važno je da se uklapa u stil vašeg doma i da je luster dovoljno lijep i zanimljiv kako bi privukao pogled prema gore. Također, prednost se daje visećim lusterima.

Zidne svjetiljke

Mnogi ljudi ne razmišljaju o postavljanju zidnih lampi u svoje domove, ali možda biste vi trebali zbog zanimljivog efekta koji one pružaju. Postavite dvije lampe na jednake visine jednu naspram druge kako biste stvorili sasvim novu razinu osvjetljenja. Ove se svjetiljke također mogu koristiti za osvjetljavanje umjetničkih djela ili privlačenje pozornosti na arhitektonski detalj.

Podne lampe

Podne lampe su predivna dekoracija, ali često se postave na potpuno pogrešna mjesta u prostoriji. Savjet stručnjaka: odaberite odgovarajući kut prostorije i iskoristite taj prostor za podnu lampu. Preporučljivo ju je postaviti iza stolca za čitanje, pokraj pomoćnog stola ili uz veliku biljku. Ne samo da će to stvoriti dodatni efekt topline u prostoriji, već može djelovati i kao zanimljiva estetska igra. Razmislite o velikim modelima inspiriranim 1970-ima ili ultrasuvremenom dizajnu kako biste postigli najveći efekt.

Stolne lampe

Možda su posljednje na ovom popisu, ali su jako važne. Gotovo da ih ne možete imati dovoljno pa predlažemo da postavite barem dvije, tri na komodu ili stoliće za kavu, pored garnitura za sjedenje i na vrhu stolova ikako biste unijeli ugodnu atmosferu u svoj dom. Stil neka prati uređenje vašeg doma, a velik izbor lampi, kako stolnih, tako i stropnih, podnih i zidnih možete pronaći u King Crossu.

Datum objave: 1.prosinca 2023.

 

Cijene su važeće na dan objave. Zakupac zadržava pravo izmjene uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave.