Bez obzira na ljubav prema svjetlosti LED lampica, stranim božićnim hitovima poput “Last Christmas” i šljokičastim haljinama, blagdane ipak najviše obilježavaju neke stare tradicije koje se prenose iz generacije u generaciju. Za nekoga je to zajedničko kićenje bora, odlazak na polnoćku ili odmotavanje darova, ali baš svaka obitelj za blagdane ima svoja tradicionalna jela u čijoj se pripremi podjednako uživa kao i u jedenju. U Hrvatskoj će se tako najčešće za božićni ručak poslužiti pečena purica, izvana zlatno-smeđe hrskave korice, a iznutra sočna, uz mlince ili krumpir, baš kao i bakalar čija aroma preplavi cijeli dom na Badnjak. A kad već okupljate drage ljude oko stola, vjerujemo da želite da su vaši specijaliteti što ukusniji nepcu i pripremljeni baš kao što su ih bake radile, zato pratite ove recepte, korak po korak, i taj efekt neće izostati, a sve sastojke, od purice, sušenog balakara do začina i povrća potražite u Intersparu u King Crossu. Dobar tek!