Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Od cijelog namještaja, fotelja je možda element koji više od bilo kojeg drugog golica maštu i potiče kreativnost dizajnera. Uistinu, tijekom godina mnogi su modeli postali ikonični, bilo zbog toga što su potpuno mijenjali način gledanja na komad namještaja, bilo zbog profinjenosti svojih linija ili pakzbog toga što su nadilazili vrijeme i stilove. 

“Taj komad namještaja je među najviše dizajniranim, proučavanim i slavljenim artefaktima moderne ere”, zaključuje povjesničar dizajna Peter Fiell.  

Fotelje poznatih dizajnera svojim su inovativnim, ponekad bezobzirnim, a ponekad revolucionarnim karakterom, opremale i nastavljaju opremati najelegantnije domove na svijetu. Le Corbusierova LC2 Grand Comfort dizajnirana je 1928. i još je superstar dizajna interijera, baš kao i Papa Bear Hansa Wegnera iz 1954. ili Barcelona MR90 koju su 1929. dizajnirali Mies van der Rohe i Lilly Reich. Fotelja uči ljude o mnogo toga: i o potrebi za komforom, o ergonomiji, kvaliteti, materijalima, fukcionalnosti, dimenzijama, trendovima i, pogotovo u posljednje vrijeme, održivosti. A kada smo kod održivosti, ona je jedan od većih aktualnih trendova u svijetu interijera, pa tako i kad se radi o izboru fotelje.

Što je u trendu?

Prirodni materijali poput drva, pamuka, lana te buklea veliki su trend ove sezone i uklapaju se u vrlo popularne stilove uređenja interijera, topli minimalizam i japandi. Jednako kao i materijali, trenutno su izrazito poželjne i prirodne boje poput bež, smeđih te nijansi narančaste i zelene, ali -za one koji znaju kako ne pretjerati i kako se odnositi prema statement komadu namještaja, fotelja u jarkoj boji ili s jakim printom itekako se uklapa u sadašnje trendove. Također, najaktualnija stvar ovog trenutka su oble linije namještaja, ali i inspiracija iz vječno inspirativnih 1970-ih.
Ako tražite fotelju dizajniranu u skladu s najnovijim trendovima uređenja interijera, King Cross je vaše odredište:

Klasika je uvijek “In”

Razumijemo ljudsku sklonost trendovima. Oni su novi, dizajneri ih preporučuju, korespondiraju s vremenom, preplavljuju društvene mreže, trgovine i web-shopove – I ljudi se zaljubljuju u njih. Ipak, trendovi su po definiciji stvar trenutka, ono što uvijek ostaje je klasika. Sigurna karta kad je riječ o uređenju interijera za ljude koji biraju kvalitetu koja traje za svoj dom. Stoga donosimo izbor bezvremenskih fotelja kvalitetne izvedbe i materijala koje će dugo trajati – i uvijek biti In, a koje možete pronaći u King Crossu.