King Cross u suradnji sa Savezom felinoloških društava Hrvatske organizira Mijau vikend koji ljubitelji mačaka ne propuštaju! Tijekom Mijau vikenda održat će se prve ovogodišnje međunarodne izložbe mačaka u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske. Osim natjecanja koja će trajati oba dana (subotu 18. i nedjelju 19.3.2023.), na prvoj ovogodišnjoj izložbi bit će proglašeni i nacionalni pobjednici za 2022. godinu., najuspješnije pasminske mačke prema plasmanu na međunarodnim izložbama.

Na izložbama će sudjelovati brojni uzgajivači iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Poljske i Rumunjske, a posjetitelje tijekom oba dana očekuje više od 150 mačaka 18 međunarodno priznatih pasmina te pregršt zabavnog sadržaja.

Moći ćete vidjeti i najtrofejniju mačku u povijesti hrvatske felinologije, Britanskog kratkodlakog mačka, Grand International Champion EYE OF THE TIGER OF ROYAL ANGEL. Često je proglašavan najboljom mačkom u tipu u svojoj pasmini, ali i najbolji u kategoriji te najljepšom mačkom izložbe. Uz ljepotu ga krasi i divan karakter, navodi njegova vlasnica, dodajući kako je izrazito mazan i druželjubiv i prema drugim mačkama i prema ljudima te je na izložbama prava senzacija, posebno za djecu.

Osim najuspješnijih odraslih mačaka bit će proglašeni i najtrofejniji u kategoriji kastrata i mačića, te najuspješnija uzgajivačnica u 2022. godini, čiju titulu je ponijela „HUNTER’S ENIGMA“ Petre Dimić iz Zagreba.

Izložbe će u King Crossu biti otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati, a ulaz je za posjetitelje besplatan. “Best in Show”, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe oba će dana započeti u 16:30 sati.

Mačkoljupci, vidimo se na Mijau vikendu u King Crossu!