King Cross u suradnji sa Savezom felinoloških društava Hrvatske je organizirao Mijau vikend koji ljubitelji mačaka nisu propustili! Tijekom Mijau vikenda održale su se prve ovogodišnje međunarodne izložbe mačaka u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske. Osim natjecanja koja je trajalo oba dana (subotu 18. i nedjelju 19.3.2023.), na prvoj ovogodišnjoj izložbi proglašeni su i nacionalni pobjednici za 2022. godinu., najuspješnije pasminske mačke prema plasmanu na međunarodnim izložbama.

Na izložbama su sudjelovali brojni uzgajivači iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Poljske i Rumunjske, a posjetitelji su tijekom oba dana mogli vidjeti više od 150 mačaka 18 međunarodno priznatih pasmina te pregršt zabavnog sadržaja.

Mogli ste vidjeti i najtrofejniju mačku u povijesti hrvatske felinologije, Britanskog kratkodlakog mačka, Grand International Champion EYE OF THE TIGER OF ROYAL ANGEL. Često je proglašavan najboljom mačkom u tipu u svojoj pasmini, ali i najbolji u kategoriji te najljepšom mačkom izložbe. Uz ljepotu ga krasi i divan karakter, navodi njegova vlasnica, dodajući kako je izrazito mazan i druželjubiv i prema drugim mačkama i prema ljudima te je na izložbama prava senzacija, posebno za djecu.

Osim najuspješnijih odraslih mačaka proglašeni su i najtrofejniji u kategoriji kastrata i mačića, te najuspješnija uzgajivačnica u 2022. godini, čiju titulu je ponijela „HUNTER’S ENIGMA“ Petre Dimić iz Zagreba.

Izložbe su u King Crossu bile otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati, a ulaz je za posjetitelje besplatan. “Best in Show”, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe oba dana je započelo u 16:30 sati.

Mačkoljupci, ovo je bio job jedan super Mijau vikendu u King Crossu! Vidimo se i sljedeće godine!