Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Mnogi od nas se dobro sjećaju kako su izgledale kuhinje naših mama – uz osnovne uređaje – štednjak, frižider i napu – od pomagala su imale mikser, mlinac za kavu, ručni stroj za mljevenje mesa i ‘mašinicu’ za mljevenje oraha. Eventualno pasirku. Ručnu, dakako, i više-manje, to je bilo to. A danas… Danas je to sasvim druga priča. 

 

Čim se probudimo, palimo svoj aparat za kavu, uključujemo toster ili u blender ubacujemo zamrznute borovnice, bademovo mlijeko i šaku zobenih pahuljica. Ako nam se možda po radnoj ploči i prosulo malo zobi – u sekundi to sredimo praktičnim ručnim usisavačem. Sve se promijenilo od dana kada je za doručak servirana šalica mlijeka i kriška kruha s maslacem i pekmezom: i naši ukusi, i standardi, ali i brzina života. U današnjem tempu života, tehnologija je postala neizostavan dio svakodnevice, olakšavajući mnoge zadatke i čineći nam živote udobnijima. 

 

Jedan od ključnih razloga zbog kojih se na našim kuhinjskim policama gomilaju razni mali uređaji je njihova sposobnost da ubrzaju kućanske obaveze i oslobode nam dragocjeno vrijeme koje ćemo radije provoditi izvan kuhinje. Pa čak i oni koji obožavaju kuhati moraju priznati da im pekač za kruh, štapni mikser ili sjeckalica njihov hobi čini još privlačnijim.

Lagodnije je živjeti uz tehnologiju, pogotovo ovu pametnu kakva je danas, a ne bismo smjeli izostaviti još jednu pozitivnu stranu ovih pomagača – mali kućanski uređaji često troše manje energije i resursa u usporedbi s njihovim većim kolegama. Primjerice, brzo kuhalo za vodu troši manje energije nego klasična električna ili plinska ploča. A tek izgled – više ne govorimo o nezgrapnim strojevima koje smo gurali u najmračnije kutke naših kuhinja, današnji primjeri su oličenje estetike i dizajna koje tako rado pokazujemo.

U King Crossu možete pronaći veliki izbor najsuvremenijih malih kućanskih uređaja, a ovdje donosimo samo kratak uvid u bogati svijet praktičnih kuhinjskih pomagača.