Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Svaki školarac sanja o ljetnim praznicima. Ocjene, učenje, instrukcije, treninzi i aktivnosti prestaju i stiže zasluženi predah. No, ne prođe dugo nakon početka praznika da roditelji ne začuju: “Dosadno mi je…”. Vi, dakako, ne želite da vaše dijete cijelo ljeto provede na kauču s mobitelom i iako djeca zaista zaslužuju odmor, tijekom ljetnih praznika potrebne su im i aktivnosti koje će im pružiti zabavu, ali i one zahvaljujući kojima će ostati i tjelesno i mentalno angažirana. Zato otkrijte super ideje uz koje će vaše dijete trenirati i um i tijelo tijekom ljetnih praznika, a uz koje će im usput biti tako zabavno da nikad nećete čuti da im je dosadno.

Neka čita – ali ono što voli

Možda će se vašem djetetu koje se tek na neko vrijeme riješilo škole prijedlog da treba čitati činiti izrazito odbojnim, ali motivirajte ga izborom literature koja će se njemu sviđati. Čitanje dječjih knjiga ili stripova ima bezbroj prednosti za dijete – uz knjigu će razvijati maštu i upoznati nove svjetove, razvijati vokabular, ali i održavati rutinu učenja do ponovnog polaska uz školu. Samo je ključno da dijete odabere što želi čitati – nikako mu vi ne namećite svoj izbor.

Izrađivanje predmeta ili malih umjetničkih djela

U digitalnom dobu iznimno je potrebno poticati dječju kreativnost, a danas je toliko zabavnih i kreativnih aktivnosti na raspolaganju. Potaknite svog školarca ili školarku na slikanje ili oblikovanje malih umjetničkih predmeta ili heklanje i pletenje – ako ni vi sami to ne znate, na društvenim mrežama je toliko tutorijala pa možete učiti zajedno i super se zabaviti, a također, na isti način vaše dijete može učiti svirati neki instrument. Ovakve aktivnosti jako utječu na razvoj i njegovanje dječje kreativnosti, ali i otkrivanje njihovih talenata i sklonosti.

Pisanje dnevnika

Baš kao i čitanje, i pisanje je također odlična ideja, a pisanje dnevnika još bolja! Naime, vođenje dnevnika donijet će djetetu mnogo toga dobroga. Povećat će se brzina i vještina pisanja, a  bilježenje svojih misli pomoći će djetetu da se lakše izrazi, ali i pomoći u pamćenju određenih tema na duže vrijeme. I, vidjet ćete, s vremenom će im postati i zabavno!

Dajte im dnevne zadatke

Tijekom godine, djeca imaju pretrpan raspored koji rijetko kad uključuje zadatke kod kuće. Nastava, učenje, pisanje domaće zadaće, put do škole i natrag, instrukcije te trening ili aktivnosti drže ih zauzetima cijeli dan. Zato je dobro djetetu dati dnevnu obavezu, ništa pretjerano, ali neki zadatak koji će morati ispuniti kako bi ostalo u dodiru s onim što ga na jesen čeka. Neka dijete napravi svoj doručak, ili ga zadužite za iznošenje smeća, ili šetnju s ljubimcem, pospremanjem svog kreveta ili nešto slično što će ga podsjetiti na dužnost i obaveze.

Sport je neizostavan

Ljeti utihnu sve dječje obaveze, pa tako i sportske, a znate koliko je kretanje važno za tijela u razvoju. Sigurno će se naplivati dok ste na godišnjem, ali i na kontinentu postoje bazeni. Također, igrališta postoje u svakom kvartu pa okupite djetetovo društvo i potaknite ih na malo nogometa, košarke ili bilo kojeg sporta, provozajte se biciklom sa svojim djetetom ili malo protrčite zajedno. Naravno, ne u vrijeme kada je prevruće i kada sunce prži. 
A u potrazi za opremom za sve sportske aktivnosti, zaputite se sa svojim djetetom u King Cross, gdje ćete pronaći sve potrebno za dugo, zabavno ljeto.

Datum objave: 20. lipnja 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.