Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Jedan trenutak na Dan planeta Zemlje, 22. travnja, ostavite sve što radite i barem na kratko promislite o svom odnosu prema svom planetu. Kako postupate s otpadom, koliko se bespotrebno vozite automobilom? Koristite li ekološke deterdžente u svom kućanstvu i sjetite li se u trgovinu ponijeti platnenu vrećicu umjesto da kupite još nekoliko plastičnih? Grijete li svoj stan na najjače dok hodate u majici kratkih rukava? I, dajete li prednost brendovima koji ulažu napore na području održivosti?

Ako pogledate definiciju održivosti, ona podrazumijeva sposobnost održavanja ravnoteže između zadovoljenja trenutnih potreba i zahtjeva društva, ekonomije i okoliša, bez ugrožavanja sposobnosti budućih generacija da zadovolje vlastite potrebe. Dakle, trebamo proizvoditi, trošiti i živjeti na način da generacije iza nas mogu također zadovoljiti svoje potrebe. Dan planeta Zemlje podsjeća na odgovornost prema prirodi i potrebu za održivim životnim stilovima kako pojedinca, tako i kompanije.

Zato, kada sljedeći put dođete u King Cross, obratite pozornost na stakleni krov hodnika centra. Da, izgleda lijepo, ali nije tu samo zbog estetskog dojma, već zato da omogući prodiranje velike količine prirodnog osvjetljenja tijekom dana, što uvelike smanjuje potrebu za korištenjem umjetne rasvjete. Ako slučajno prođete pored King Crossa u vremenu kada je centar zatvoren, vidjet ćete da je s namjerom smanjenja svjetlosnog zagađenja diskretno osvijetljen samo LED rasvjetom. Pazi se i na temperaturu u prostoru Centra koja je optimalno prilagođena kako bi se poštovale ekološke preporuke, a postigla maksimalna udobnost posjetitelja i zaposlenika. Također, King Cross Jankomir dobio je certifikat ZelEn zbog korištenja jedinstvenog proizvoda – radi se o zelenoj energiji dobivenoj isključivo iz obnovljivih izvora energije, a na lokaciji King Cross dostupni su i Nextbike bicikli baš kao i Avant2Go car sharing s voznim parkom koji je 100 posto na električni pogon.

I zakupci partneri King Crossa poput dm-a, Decathlona, JYSKA i Interspara iznimno su posvećeni održivosti. Pridružite se i vi ovom zajedničkom cilju, živite tako da ostavite dovoljno resursa onima koji dolaze, a proizvode koji će vam pomoći da živite održivije pronađite u King Crossu.

Datum objave: 18. travnja 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.