Nur noch
00 Dani
00 Sati
00 Minute
00 Sekunde
: : :
bis zum Weihnachtsabend!

 

Još malo i začut će se pjev ptica, svježi pupoljci probijat će kroz mekanu zemlju, a bujna zelena trava niknut će preko noći. Proljeće stiže, i zaista nema boljeg osjećaja. No, ako živite u gradu i nemate dvorište, ili ako vaš vrt trenutno ne cvjeta, još uvijek možete doživjeti čarobnu atmosferu ovog godišnjeg doba. Tajna proljetnog ugođaja u domu? Cvijeće i sobne biljke – posebno cvjetnice. Otkrijte koje cvijeće i sobne biljke će pretvoriti vaš dom, balkon ili okućnicu u procvjetali proljetni vrt, bez obzira jeste li iskusni ili ste apsolutni početnik u uzgoju biljaka.

Bromelija

Ova biljka izgleda tako veličanstveno da biste mogli pretpostaviti da je previše zahtjevna za uzgoj, ali ta pretpostavka je pogrešna. Tropska ljepotica ružičaste boje ne zahtijeva puno pažnje i jednostavna je za održavanje. Preferira djelomičnu do srednje svijetlu, neizravnu svjetlost i puno vlage; epifit je što znači da ima minimalne korijene i apsorbira većinu hranjivih tvari putem svojeg lišća. Zato umjesto zalijevanja tla u kojem je zasađena, zalijevat ćete vazoliki centar same biljke, napunivši ga dovoljno da će se biljka u osnovi sama zalijevati tjednima.

Gardenija

Gardenija je možda biljka s najljepšim mirisom koji postoji pa ako želite ispuniti svoj dom opojnim mirisima proljeća, ova ljepotica stvarno nema konkurenciju. No, ona zahtijeva prilično specifičan skup uvjeta da bi uspjela, uključujući barem šest sati direktnog sunčevog svjetla dnevno, obilje vlage, toplu temperaturu i konzistentno vlažno tlo. Dakle, da, malo je zahtjevna. Ali s obzirom na to kako božanski izgleda i miriše, zašto ne bi bila?!

Azaleja

Cvjetajuća biljka je odlična za slabo osvijetljena mjesta – ne samo da podnosi djelomičnu sjenu već i prosperira u nešto hladnijim temperaturama od većine cvjetajućih biljaka. Zato je ova živopisna ružičasta ljepotica savršen izbor za domove koji obično ne odgovaraju tropskim biljkama, poput stana u prizemlju ili podruma.

Kalanhoa

Vibrantno, dugotrajno cvijeće ove biljke prirodno cvjeta dvaput godišnje, a sunčano žuta boja odmah će unijeti puno proljetne radosti u vaš prostor. Osim toga, izuzetno ju je lako njegovati i prikladna je za početnike, što nije uobičajeno kod cvjetajućih biljaka.

Drvo masline

S lišćem boje kadulje i nježnim granama, masline izgledaju impresivno u različitim unutarnjim stilovima, od tradicionalnog do modernog minimalizma. Uzgoj masline u zatvorenom prostoru unosi sofisticiranu atmosferu u vaš dom, a ono što je važno znati je da trebaju puno svjetla i malo vode. Najbolje uspijevaju pored sunčanog prozora koji gleda prema jugu, a kada vani zatopli, dobro ih je iznijeti na balkon ili u vrt. Zalijevati ih treba kada je gornji centimetar tla suh.

Limun

Uzgajajte stablo limuna u posudi ili u lijepoj tegli na terasi i uživajte u svježe iscijeđenom limunadi na vruć dan ljeti, a u proljeće u predivnim cvjetovima savršenog mirisa. Dobro ga pazite i dugo će vam trajati, a preko zime ga unesite u kuću i smjestite blizu sunčanog prozora.

Zumbul

Ništa ne govori da je proljeće stiglo od mirisa, cvjetnog grozda i jarke boje zumbula. U teglici ili u buketu, u vaš dom će unijeti najljepšu proljetnu atmosferu. Ako ga uzgajate u teglici, nemojte ga izlagati izravnom sunčevom svjetlu, a zalijevajte jednom do dvaput tjedno, i to odozdo, tako da ulijete vodu u tanjurić.

Narcis ili sunovrat

Buket žutih, suncolikih narcisa ili ovaj cvijet u teglici osunčat će vaš stan, balkon ili vrt. Za njega se kaže da je jači od snijega jer je jedan od prvih proljetnih cvjetova i vrlo je otporan, a savršen je poklon jer prema starim vjerovanjima donosi sreću. Samo pazite – treba izbjegavati darivanje samo jednog cvijeta narcisa, neka ih uvijek bude puno u buketu.

I za kraj, vaša biljka ili cvijet može zaista biti prekrasna, ali njegovu ljepotu umanjit će loše odabrane tegle i vaze. Zato izaberite posude dostojne proljetnih ljepotica i uživajte u rascvaloj, zelenoj čaroliji – svoje proljetne biljke i posude potražite u King Crossu, izbor je zaista raskošan!

Datum objave: 7. ožujka 2024.

*Cijene su važeće na dan objave. Trgovine zadržavaju pravo izmjene cijena i uvjeta prodaje te iste mogu promijeniti bez prethodne najave.